Sveriges utanförskapsområden

Ingen kan väl ha undgått vad det är som har skett i Stockholms ytterområden den senaste tiden. Det har varit väldiga ordningsstörningar i Rinkeby som har skapat problem för både polis, brandkår och ambulans. Befolkningen i Sverige har varit i chock och frågan har ställts varför just Rinkeby har drabbats av dessa händelser. Trots att Sverige anses vara ett hyfsat litet land så är det väldigt många personer att ta hand om som dessutom är utspridda över hela landet. Vissa områden kommer tyvärr i kläm trots att de är närliggande till en storstad.

Utanförskapsområderna ökar kraftigt

Det beräknas finnas totalt 130 stycken områden i Sverige som ingår i gruppen: utanförskapsområden. Dessa områden brister i ett flertal områden varav några av dom är skola, jobb och framförallt trygghet. När tryggheten i ett utanförskapsområde brister är det större chans att den yngre befolkningen inte vågar gå till skolan exempelvis. Det är även viktigt att alla skolor håller lika nivå och ser till att varje elev får hjälp. Brott och kriminalitet ökar för att det finns för lite att göra och för att få uppmärksamhet av Sveriges politiker. Framtiden ser inte ljus ut då antalet utanförskapsområden i Sverige ökar och det uppges vara närmare en miljon som riskerar att hamna i utanförskap.

Utanförskapet förstärks utan skolgång

Utan en komplett skolgång är chansen till jobb väldigt liten och då slutar det oftast med kriminalitet och brottslighet. Utanförskapet förstärkts ytterligare och de personer som känner utanförskap dras till varandra. På så sätt bildas det gäng som senare driver omkring i stora grupper på kvällarna runt shoppingscenter eller andra offentliga platser. Det skapar ett problem då en del av befolkningen inte bidrar till att gemensamt bygga upp Sverige. En ilska skapas lätt när andra människor är tvungna att jobba dubbelt för personer som inte brytt sig om att gå klart skolan eller skaffat sig ett jobb. En möjlighet är att anlita flyttfirma.nu och försöka förbättra sin livssituation i en ny stad.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock